Etter all sannsynlighet er det 19 gamle Mitchell Taylor som ble funnet i dag, selv om myndighetene i Tewkesbury kan foreløpig ikke fastslå det med sikkerhet.

19-åringen Mitchell Taylor ble sist sett da han forlot den lokale puben for en uke siden.

Den døde kroppen ble lørdag formiddag funnet i et oversvømmet område, av redningsmannskapet på en såkalt hovercraft, en luftputebåt som kan ta seg frem der vannet har forskjellige dybder og skaper problemer for henholdsvis biler og båter.

Tredje dødsfall

Kroppen ble funnet klokken 11.40 lokal tid, og ble hentet opp av vannet knappe tre timer senere.

Dette er det tredje dødsfallet i Tewkesbury i Gloucester, sør i England. Byen ligger i det hardest rammede flomområdet.

Onsdag ble en 64-åring og hans sønn funnet døde i samme by. De døde da de jobbet med å fjerne flomvann fra kjelleren i klubbhuset til den lokale rugbyklubben.

Det er foreløpig ikke klart hvordan mannen som ble funnet lørdag omkom.

Mannskapene som fant den omkomne mannen i dag, oppdaget den døde kroppen da de var ute for blant annet å frakte drikkevann til folk i det flomrammede området.

Hjelp fra Italia

Hovercraften som ble brukt for å ta seg inn i området er sendt av italienske myndigheter, for å bistå britene i redningsarbeidet etter storflommen. Mannskapene var ikke primært ute for å lete etter 19-åringen, men startet dagens arbeid i området der han sist var sett.

Etter bare ti minutter på flomvannet, fant de den døde kroppen.

Advarer

Myndighetene i Tewkesbury advarer folk mot å vasse rundt i flomvannet. De påpeker at sterke strømmer kan rive folk overende, og at en ikke vet hva en kan støte på i de store vannmassene.

— Å vasse i flomvann er forferdelig farlig. Våre redningsfolk får ikke gjøre det uten riktig utsty, sier Tally Gampa, som leder den lokale brannstasjonen.

Det advares også mot å kjøre bil på de oversvømte veiene i området, og folk blir oppfordret til å holde seg innendørs.

Flere hundre tusen mennesker er rammet av flommen i Sør-England den siste uken. Flere elver har gått over sine bredder, og det er anslått at rundt 350.000 mennesker er uten rent drikkevann. Store områder er også uten elektrisitet.

FRODE BUANES (MMS)