Sjøfolk om bord i "Limburg" har fortalt at de så en småbåt som holdt høy fart nærme seg "Limburg" bare få sekunder før tankeren ble rystet av en eksplosjon sist søndag. Eksplosjonen laget et stort hull i skipssiden nær vannlinjen.

Voldsom brann

Etter eksplosjonen oppsto det en voldsom brann om bord i det franskregistrerte tankskipet, som lå og fortsatt ligger utenfor kysten av Jemen. En bulgarsk sjømann omkom, mens resten av mannskapet på 25 ble reddet.

— Våre etterforskere har funnet vrakrester og intakte smådeler av et mindre fartøy på dekket av "Limburg". Så vidt jeg vet er det også funnet spor etter TNT på et par av områdene der det ble tatt prøver, sa en amerikansk tjenestemann natt til fredag.

I en erklæring fra utenriksdepartementet i Paris torsdag het det at eksplosjonen "etter alt å dømme skyldtes et angrep". Både franske og amerikanske eksperter har deltatt i etterforskningen av episoden på "Limburg".

Tok skylden

Tjenestemenn i Jemen utelukker ikke lenger at det virkelig dreide seg om sabotasje, slik den jemenittiske regjering til å begynne med gjorde. –Vi utelukker ingen ting, og vil ikke komme med forhastede uttalelser, sa en av tjenestemennene torsdag.

En militant gruppe som kaller seg Adens Islamistiske Hær tok i en faks til en arabisk avis i London torsdag på seg skylden for angrepet. Aden er hovedstad i Jemen, som har vært en samlet stat siden det daværende Nord-Jemen slo seg sammen med Sør-Jemen i 1990.

(NTB)