De 18 var kvalt, opplyser en talsmann for det irakiske innenriksdepartementet.

Bussen ble oppdaget ved Salahadin-plassen i Amariyah-distriktet vest i Bagdad, sa talsmannen onsdag. Funnet ble gjort sent tirsdag kveld, og de døde var onsdag morgen ennå ikke identifisert, opplyste han.

Volden i Irak gjør det vanskelig for FN å trappe opp sin virksomhet i landet, sier generalsekretær Kofi Annan. USAs forsvarsminister Donald Rumsfeld kaller på sin side mediemeldingene om vold og kaos for ensidige og overdrevne.

Ofre for feide? De 18 som ble funnet døde i Amariyah tirsdag kveld, ble trolig ofre for en «skitten krig», en feide mellom rivaliserende militante grupper. De døde hadde bind for øynene og håndjern rundt håndleddene, sa en polititalsmann.

Amerikanske militærmyndigheter i Bagdad opplyste onsdag at en spesialstyrke har befridd en irakisk regjeringstjenestemann som var tatt som gissel. Mannen ble funnet lenket til en seng i Taji nord for den irakiske hovedstaden.

Spesialstyrken pågrep to menn som skal ha vært med på bortføre tjenestemannen. De hadde truet med å drepe mannen tirsdag kveld, men han ble satt fri noen få timer før drapstrusselen skulle vært satt ut i livet.

Bombe mot biler Minst en person ble onsdag drept i et bombeangrep mot en bilkortesje i Bagdad. Kortesjen tilhørte det irakiske innenriksdepartementet, men innenriksminister Bayan Jabor var ikke selv med i følget.

Bilene hadde ifølge øyenvitner akkurat kjørt fra departementet til en bensinstasjon i nærheten for å tanke, da det smalt. Ubekreftede meldinger gikk ut på at flere kunne være drept eller skadd i angrepet onsdag morgen.

Innenriksminister Jabor er medlem av den mektige sjiamuslimske alliansen i Irak og en hatfigur for militante sunnimuslimer. Sunniene anklager Jabors departement for å se gjennom fingrene med dødsskvadroner som angriper sunnimuslimske mål.

REUTERS