Det gikk ikke helt slik fengselspersonellet hadde tenkt. Dispenserne med desinfeksjonsmiddelet ble utplassert i det engelske fengselet for å hindre utbrudd av den såkalte svineinfluensaen, men fangene oppdaget raskt at væsken kunne brukes til andre ting.

Desinfeksjonsmiddelet inneholder nemlig alkohol. Da fangene oppdaget dette, begynte de å drikke middelet, melder The Daily Telegraph.

Hendelsen fant sted i Verne-fengselet i Dorset, sørvest i England.

Ifølge fengselsvaktene skal flere fanger den siste tiden ha vært beruset, noe som har skapt utfordringer for de ansatte. Det hele toppet seg da det brøt ut slåsskamp mellom to fanger.

Nå er alle dispensere av denne typen fjernet fra fengselet.

– Dispenserne ble utplassert for å bekjempe svineinfluensaen, men de innsatte brukte desinfeksjonsmiddelet på en ureglementert måte, for å si det slik, bekrefter Andy Fear, en representant for fengselsvaktene ved Verne-fengselet til The Daily Telegraph

Også ved sykehuset i Dorset har man sett seg nødt til å fjerne slike dispensere, etter flere tilfeller hvor hjemløse har tatt seg inn på sykehuset og drukket desinfeksjonsmiddelet.