En domstol i den amerikanske delstaten Colorado avviste incestanklagen mot Wüttrich på alle punkter, og slo fast at han ikke hadde fått den raske saksbehandling han etter loven hadde krav på. Wüttrich ble arrestert for tre måneder siden etter at en nabo mente å ha sett ham beføle og kysse sin fem år gamle søster på kjønnsorganene, og varslet politiet som øyeblikkelig rykket ut og tok med seg guttungen. Selv hevdet han at han bare skulle hjelpe lillesøsteren å tisse, men han ble likevel raskt varetektsfengslet. Deretter drog imidlertid saken ut, tilsynelatende i det uendelige. Ifølge Colorados lover skal en siktet stilles for retten innen 60 dager etter at siktelsen er fremmet, men denne tidsfristen ble ikke overholdt i Wüttrichs tilfelle. Domstolen beordret derfor torsdag siktelsen frafalt i sin helhet, og at gutten skulle løslates.

Tvilsomt Saken har vakt voldsom oppsikt både i USA og i Sveits, der mange reagerte på at en elleveåring ble lagt i hånd— og fotjern og ellers behandlet som en farlig voldsforbryter. Andre pekte på at det ikke var første gang gutten ble beskyldt for tvilsom seksuell oppførsel, og at foreldrene hans hadde drevet pornoforretning i familiens hjem. Wüttrich tilbrakte først sju uker i et ungdomsfengsel og deretter tre uker hos en pleiefamilie, før saken endelig kom opp for retten. Han erklærte seg ikke skyldig, da han mandag ble framstilt for lukket rett i Golden i Colorado.

Kasteball? -- Raoul må få komme hjem så fort som mulig. Et barn verken kan eller skal behandles som en kasteball mellom ulike juridiske instanser. Han savner søsteren og resten av familien sin veldig, og det blir verre for hver dag som går, sa Wüttrichs far til sveitsisk fjernsyn tidligere denne uken.

NTB-DPA-AFP Golden, Colorado