En venn av familien bekrefter overfor Reuters at det er Mladic som er arrestert.

— Han er i hovedkvarteret til BIA, sier familievennen. BIA er Serbias hemmelige tjenester.

— Han ble arrestert i Serbia, tilføyer personen.

Analyserer DNA

— Han har noen av Mladics fysiske trekk. Vi analyserer hans DNA nå, sier en tjenestemann i innenriksdepartementet i Serbia. Det er ikke opplyst noe om hvor arrestasjonen skjedde.

Serbias president Boris Tadic har kunngjort at han skal holde en pressekonferanse klokken 13.En talskvinne for EU-kommisjonen sier man har grunn til å tro at det er Mladic som er tatt, men at man venter på å få det bekreftet.

Arrestasjonen skjedde for flere timer siden, og mannen som ble arrestert, kalte seg Milorad Komadic. Det var den kroatiske avisen Jutarnij List som først meldte dette.

Spesialstyrker

Jutarnij List skriver at arrestasjonen skjedde torsdag, at den mistenkte ble arrestert i Serbia, og at det var serbiske spesialstyrker som gjennomførte arrestasjonen.

Den hemmelige operasjonen for å arrestere mannen ble gjennomført etter at myndighetene mottok et anonymt tips, opplyser en kilde til nyhetsbyrået AFP.

Mladic er ettersøkt av FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia, mistenkt for folkemord under krigen i Bosnia.

EUs utenrikssjef, Catherine Ashton er i dag på besøk i Serbia. Serbia ønsker seg EU-medlemskap, men unionen har satt som ett av kravene at Ratko Mladic må pågripes.

mladic_sx70d44e_1e0ff2fk11b55cc6cbbkm7ffa.jpg
REUTERS