Minst 50 palestinere, deriblant tolv barn, er drept i nye israelske angrep på bakken, fra krigsskip og fra luften mot Gazastripen. Blant de døde er 13 medlemmer av samme familie.

Les også BTs leder: Israels høye spill

De 50 ble drept i en rekke angrep mandag, opplyste Muawiya Hassanein, som er leder for redningstjenesten på Gazastripen, til AFP mandag kveld.

13 personer fra Samouni-familien ble hentet ut fra ruinene av et hus som ble bombet i stykker øst i Gaza by. Blant de drepte var en mor og hennes tre barn.

Ikke langt unna, i flyktningleiren Beach Camp, ble sju medlemmer av én familie drept mandag morgen. En far, en mor og fem barn i familien ved navn Abu Aisha mistet livet i dette angrepet, opplyste palestinske hjelpearbeidere.

Like før ble tre palestinske barn drept av israelsk artilleriild øst i Gaza by, ifølge ambulansepersonell. Også en kvinne ble drept, og flere palestinere skal ha blitt såret i angrepet mot huset i Zeitoun-området.

Ødelagt

Huset ble truffet og fullstendig ødelagt i løpet av natten, men sykebiler og medisinsk personell klarte ikke å ta seg frem til området før langt senere. To barn ble også drept av ild fra et marinefartøy i Shati, ifølge sjefen for Gazastripens ambulansetjeneste, Moawiya Hassanein.

Les kronikk: Tragedien i Gaza

Stridsvogner har rykket inn i Zeitoun fra en base nær den tidligere jødiske bosetningen Netzarim sør for Gaza by, fortalte lokale innbyggere til nyhetsbyrået Reuters. Pansrede kjøretøyer skal også ha rykket fram mot Jabaliya nord for Gaza by.

Israelske myndigheter hadde mandag formiddag ikke kommentert de siste hendelsene.

I alt 555 palestinere er drept og 2.700 såret siden Israel satte i gang aksjonene mot Gazastripen for halvannen uke siden, ifølge Muawiya Hassanein.

Les også: Kompiser på Landås redd for familien

Hjelp

Israel slapp mandag en kolonne med humanitær hjelp inn til det svært tett befolkede området, samtidig som den militære offensiven fortsatte. Ifølge en militær talsmann passerte 80 lastebiler med nødhjelp gjennom grenseposten Keren Shalom i den sørlige delen av Gazastripen. Hjelpen kommer fra Egypt, Jordan, Hellas og FN.

Muslimske land planlegger å kreve en spesialsesjon i FNs hovedforsamling for å drøfte krigen på Gazastripen. Malaysias statsminister Abdullah Ahmad Badawi sa mandag at den malaysiske FN-delegasjonen skal møte andre av de 57 medlemslandene i Den islamske konferanseorganisasjonen (OIC) for å drøfte en slik spesialsesjon.

Iran har bedt Organisasjonen av oljeeksporterende land (OPEC) stanse leveransene av råolje til land som støtter Israel. Men OPECs viktigste medlemsland vil neppe gjøre det iranerne ber om, ble det sagt på informert hold mandag.

Vi advarer mot sterke bilder i videoen under.

REUTERS/SUHAIB SALEM
SCANPIX
REUTERS/SUHAIB SALEM