HÅVARD ELLINGSEN, ORIGO

En milliard falske filmdollar skulle etter planen blitt sprengt i luften på settet til «Rush Hour 2» i Las Vegas. En del av sedlene, som ser svært autentiske ut, havnet imidlertid i gale hender. Den amerikanske etterretningstjenesten jobber nå på spreng for å få stoppet de falske pengene, som noen forsøker bruke i byens butikker.

— De falske pengene var ganske enkelt en altfor god kopi av ekte dollarsedler. Flere har klart å bruke juksepengene, sier spesialagent hos Secret Service Chuck Ortman, til Associated Press.

Etterretningstjenesten har beordret stans i produksjonen av filmpengene. 22 millioner i falske dollar er beslaglagt. Samtidig krever Secret Service at samtlige filmselskaper som har bestilt pengene leverer dem tilbake. Sedlene har blitt benyttet i Los Angeles og Las Vegas, samt i Minneapolis.

— Dette er svært uheldig, sier eieren av Studio Services, Gregg H. Bilson Jr. Selskapet står bak produksjonen av de falske sedlene

«Rush Hour 2» med Jackie Chan og Chris Tucker i hovedrollene regisseres av Brett Ratner, som også sto bak den første filmen. «Rush Hour» var den mest innbringende filmen for selskapet New Line Cinema i USA 1999. Den sikret 141,2 millioner dollar i billettinntekter.

Oppfølgeren begynner der «Rush Hour» sluttet, på flyet til Hongkong. Denne gangen er det Chris Tucker-karakteren som føler seg som en fisk på land. Filmen ble spilt inn i Los Angeles, Hongkong og Las Vegas.