Det er flere mindre jordskjelv i natt som gjorde at panikken nå sprer seg.

Skjelvene skal ha målt mellom 5,2 og 5,7 på Richters skala.

Advarer

— Vi har sendt ut et varsel for de områdene som ble rammet sist gang, sa en talsmann for det indiske innenriksdepartementet.

— Varselet er utstedt som en sikkerhetsforanstaltning på grunnlag av informasjon vi har mottatt.

Det var umiddelbart ingen tegn til høye bølger, og ifølge US Geological Survey er det ikke registrert noen etterskjelv som er kraftige nok til å skape nye flodbølger.

Indisk politi opplyste imidlertid at etterskjelv ved øyene Andaman og Nicobar nær episenteret for søndagens skjelv i Indiahavet gjorde høye bølger «sannsynlig», og at de hadde evakuert flere hundre innbyggere i noen kystområder. Innbyggerne i de utsatte områdene flyktet i panikk etter varselet, og ifølge en korrespondent fra nyhetsbyrået AFP reiste flere tusen fra hjemmene sine.

Også hjelpearbeidere og politimenn flyktet fra de utsatte områdene torsdag i frykt for nye monsterbølger. Minst 10.000 mennesker er foreløpig meldt omkommet etter søndagens flodbølge.

Evakueres

Også i Thailand ble det slått alarm.

Redningsarbeidere i Khao Lak - ferieparadiset som er lagt fullstendig i grus - fikk beskjed om å være på vakt, opplyser det svenske nyhetsbyrået TT.

Det førte umiddelbart til at folk løp fra stranden, og søkte tilflukt i et høyere terreng. Befolkningen som bor mindre enn tre kilometer fra dødsstrendene i Khao Lak, ble oppfordret til å søke tilflukt i høyden.

<b>PÅ FLUKT:</b> Tusenvis la på flukt da indiske myndigheter sendte ut bølgevarsel i morges.
REUTERS