• Vis din solidaritet og medmenneskelighet, og gå i fakkeltog på nyttårsaften, oppfordrer Torild Torsmyr Jack (47) og Unn Anita Nergård. Alle de politiske partiene i bystyret støtter arrangementet.

Klokken 18 starter markeringen på Festplassen og rundt Lille Lungegårdsvann. Nå oppfordrer initiativtakerne til at bergenserne stiller opp, og viser sin medfølelse med ofrene for flodbølgekatastrofen i Asia.

— Det går ikke an å skyte raketter for millioner av kroner opp i luften når så mange mennesker er rammet, sier Torild Torsmyr Jack.

Spontan idé

Sammen med venninnen Unn Anita Nergård tok hun for et par dager siden initiativet til fakkeltoget.

— Katastrofen har gjort dypt inntrykk. Idéen til fakkeltoget kom helt spontant. Vi fant ut at vi ikke kunne sitte passive uten å gjøre noe, sier de to.

De har fått hjelp av Norsk Folkehjelp til den praktiske gjennomføringen av arrangementet. Organisasjonen vil være til stede med bøssebærere under selve fakkeltoget, og selge 300 fakler. Fremmøtte blir også bedt om å ta med egne fakler.

— Jo flere mennesker vi blir, jo større lys kan vi spre i mørket, sier Torild Torsmyr Jack. Hun er selv mor til tre barn på 9, 7 og 5 år, og tar med seg alle barna under morgendagens markering.

— Dette er en anledning til å lære våre barn å tenke på andre og vise omsorg, sier trebarnsmoren.

Holder appell

Varaordfører Kristian Helland (KrF) har takket ja til å holde en appell under arrangementet. Han berømmer de to kvinnene som står bak markeringen.

— Dette er et flott initiativ. Jeg vil gjerne være med å vise min medfølelse og omsorg for dem som er berørt av denne svære tragedien, sier Helland til bt.no.

Helland opplyser at alle de politiske partiene i bystyret nå har bestemt seg for å slutte opp om arrangementet.

— Under slike omstendigheter viskes skillelinjer ut, enten det gjelder politisk, religiøse eller kulturelle skillelinjer, sier Helland.

Onsdag ble det klart at LO i Bergen, NHO Hordaland og Bergen Næringsråd også slutter opp om arrangementet.

Ønsker kulturelle innslag

Torlid Torsmyr Jack og Unn Anita Nergård vil gjerne ha innspill fra alle som har gode ideer eller ønsker å hjelpe til under selve markeringen.

— Vi kommer til å ha en scene og et lydanlegg, så det ville vært flott hvis noen vil bidra med kulturelle innslag eller liknende, sier Unn Anita Nergård.

For mer informasjon, kan Unn Anita Nergård treffes på telefon 995 695 47.