Det har lenge vært fryktet at det skulle oppstå problemer med stemmemaskinene og store køer under det historiske valget i USA. Men på tross av at det i enkelte områder meldes om rundt 80 prosent velgeroppmøte, kommer det bare spredte meldinger om problemer fra valglokalene, melder politico.com.

I Florida meldes det fra 15 fylker at det er feil på valgmaskinene. Velgere i Pennsylvania og Virginia møtte også utstyr som ikke fungerte.

Men for det meste var det bare køer som var til hinder for velgere. I Detroit var det en tusen personer lang kø foran Beth Eden-kirken. Fra New York ble det tidligere på dagen meldt at velgere dukket opp allerede klokken 04.00 for å komme først i køen når valglokalene åpnet.

Det blir likevel snakket om skitne knep fra både republikanere og demokrater.

I Florida ble det sendt rundt en tekstmelding hvor det ble sagt at Obama-velgere skulle stemme på onsdag på grunn av lange køer. I California fikk flere velgere en automatisk telefonoppringing der det ble sagt at Obama ville ville valget, og at det dermed var underforstått at det ikke ville være noen vits for demokrater å stemme.

Det ble også meldt at medlemmer av Black Panthers holdt velgere unna valglokaler i Philadelphia (YouTube video)

GODT VALG: På tross av hva mange fryktet, har valget i USA blitt gjennomført uten de store problemene. Dette bildet er fra Obamas valgvake i Chicago.
CARLOS BARRIA
TIDLIG UTE: - Jeg trodde aldri jeg ville få oppleve dette. Det er et mirakel, sier Roger Clark om Obamas kandidatur. Her venter han på at valglokalene i New York skal åpne tirsdag morgen.
Mark Lennihan