På den tredje inspeksjonsdagen tilbrakte inspektørene tre timer på et militært industrianlegg om lag 15 kilometer sør for Bagdad. Ifølge bedriftens ledelse produserer den lett maskineri, inkludert reservedeler for kjøretøy.

Sjefen for anlegget, Hussein Hamoudi, sa til journalistene at inspektørene ønsket å forsikre seg at bedriften ikke produserer forbudte våpen.

Han sa at de sjekket kameraer og annet utstyr som ble installert under den forrige inspeksjonen. Hussein sa at han var blitt varslet om inspektørenes besøk en time før de kom av irakiske forbindelsesoffiserer.

Talsmannen for våpeninspektørene, Yashuhiro Ueki, sa at de er påpasselige med å holde planene om inspeksjonene hemmelige.

Men inspektørene er urolige over muligheten for at irakerne vet hvor inspektørene skal reise på forhånd. Ueki sa at om irakerne varsler om at inspektørene kjører ut fra hovedkvarteret om morgenen, er det lite de kan gjøre.

FN-kilder sa nylig at inspektørene har bedt om elektronisk utstyr til å sjekke operasjonssenteret i Canal Hotel i Bagdad for avlyttingsutstyr.

Før de returnerte til hovedkvarteret tilbrakte de to timer på et annet militært industrikompleks, som opprinnelig ble planlagt for å drive kjernefysisk forskning, og som ble grundig sjekket under den forrige inspeksjonen.

En annen gruppe tilbrakte fem timer i en militærbase der det er lagre for raketter og ammunisjon.

(NTB)