— Hver eneste israelske overflyging over Libanon er et brudd, sier FN-utsending Michael Williams.

Han viser til resolusjon 1701, som ble vedtatt av FNs sikkerhetsråd etter den israelske militæroffensiven mot Libanon i 2006.

— Så vidt meg bekjent er det trolig ingen andre land i verden som er gjenstand for så påtrengende luftovervåking som Libanon, mener han.

Ifølge Williams er det også funnet lytteutstyr på bakken i Sør-Libanon som åpenbart er plassert av Israel, og også dette er i strid med FN-resolusjonen.

— Er dette brudd? Selvsagt er det brudd på 1701, sier Williams.

Gjentatte FN-rapporter fra området viser at det israelske flyvåpenet regelmessig krenker luftrommet over Libanon, noe libanesiske myndigheter gjentatte ganger har protestert mot.

Hizbollah lever heller ikke opp til FN-resolusjonen ettersom de ikke har etterkommet kravet om avvæpning, går det fram av rapportene.

Sikkerhetsrådet gratulerte tirsdag Libanon med ny regjering. Påtroppende statsminister Saad Hariri har etter fire måneder med politisk tautrekking og hestehandel lykkes med å sette sammen en samlingsregjering. To statsråder fra Hizbollah får også plass i regjeringen.

Israelske soldater patruljerer grensa langs Libanon, men har også tatt seg over for å plassere lytteutstyr, hevder FNs spesialutsending i landet. Foto: REUTERS/SCANPIX