Advarselen kommer fra FNs assisterende nødhjelpskoordinator, Carolyn McAskie, etter et besøk i de østlige delene av det afrikanske landet, melder BBC:

Ifølge McAskie har hatet mellom ulike etniske grupper i regionen nådd nye høyder, etter at soldater fra nabolandene nylig trakk seg ut og overlot kontrollen til den største opprørsgruppen, RCD.

Rwanda og Burundi har derfor sendt hver sin bataljon soldater tilbake til Kongo, for å bistå RCD, opplyser McAskie.

To millioner døde

Hjelpeorganisasjoner anslår at den fire år gamle borgerkrigen i Kongo har kostet over to millioner mennesker livet, mesteparten av sult som følge av krigshandlingene.

De siste ukene har ulike militsgrupper kjempet om kontrollen i områdene som tidligere var okkupert av soldater fra nabolandene.

— Vi har alt mottatt rapporter om drap, ifølge anslagene mellom 200 og 1.000, opplyser Carolyn McAskie.

FN har derfor bedt Uganda om ikke å trekke sine soldater ut av Bunia-området i Kongo, i håp om at dette skal bidra til å dempe konflikten i området.

Frykter folkemord

Amnesty International anklaget derimot soldater fra Uganda for å delta i massedrap i Kongo, og ba Sikkerhetsrådet forhindre et folkemord i området.

— Det ekstreme hatet blir stadig sterkere, og Amnesty International frykter at bevisste forsøk på å fyre opp under konflikten kan føre til et folkemord, het det i et brev fra menneskerettsorganisasjonens generalsekretær Irene Khan til FN.

Ifølge Amnesty er 50.000 mennesker drept bare i konflikten mellom Hema og Lendu-folket i det østlige Kongo, mens 500.000 er drevet på flukt ut av Ituri-provinsen.

(NTB)