– Situasjonen er i ferd med å bli desperat. Hvis knappheten fortsetter, kan vi komme til å se utbrudd, sier Paul Sherlock som arbeider som seniorrådgiver i FNs barnefond UNICEF.

I enkelte landsbyer ved grensen i sør har folk oppholdt seg i kjellere i over to uker.

– Det finnes ikke vann, strøm, drivstoff og avløp. Det er kommet meldinger om at spedbarn får drikkevann fra elver, sier Sherlock, som frykter både blodig diaré, kolera og andre epidemier.

– Det vi er mest redde for er blodig diaré, spesielt for barn under fem år. Vår største frykt er hygienen. Det er veldig varmt, og folk kommer til et punkt hvor de ikke er i stand til å vaske seg, eller hendene sine, sier han.

På grunn av den kontinuerlige israelske bombingen og kampene på bakken er det til nå kommet inn svært lite nødhjelp til befolkningen. Sherlock beskriver den «som en dråpe i havet».

– Vi kan ikke engang installere vanntanker, vi forsøker å sende vann på flasker ettersom folk ikke forlater hjemmene sine, sier han.

FNs talsmann i Libanon, Khaled Mansour, sa fredag at mangelen på brennstoff kan komme til å stanse hele det libanesiske samfunnet i løpet av få dager.

– Brennstoff er svært viktig for sykehus og hjem. Hvis det ikke finnes brennstoff, virker ingenting, heller ikke kjøleskap og vannpumper, sier Paul Sherlock.