Men en saudiarabisk delegasjon svarte at fysisk avstraffelse er tillatt ifølge den islamske sharia-lovgivningen, og at den derfor faller utenfor FNs myndighetsområde.

For første gang har det konservative saudiarabiske kongedømmet latt antitortur-komiteen granske sine registre.

I henhold til den strenge sharia-loven som Saudi-Arabia bruker, blir drapsmenn, voldtektsmenn og narkotikasmuglere gjerne dømt til døden. Henrettelsene blir utført ved offentlig halshogging.

Seksualforbrytelser, inkludert trakassering og stevnemøter med kvinner, straffes med pisking, mens tyver får amputert en hånd.

— Komiteen var ikke i tvil om at pisking i nesten alle tilfeller innebærer tortur, og at amputasjoner i alle tilfeller innebærer tortur ifølge vår definisjon, sa lederen for komiteen som gransket registrene, canadiske Peter Burns.

Saudi-Arabia er blant 129 land som har ratifisert FN-traktaten mot tortur, men ifølge Burns mente den saudiarabiske delegasjonen at FN ikke har noen jurisdiksjon når det gjelder saudiarabiske straffemetoder.

Saudiaraberne mener at sharia-loven pålegger bestemte straffer for bestemte forbrytelser, og at et land som bruker sharia, ikke har noe annet valg enn å gjøre som loven sier, ifølge Burns, som understreket at komiteen ikke er enig i dette synet.

(NTB)