Opprinnelig var det planlagt å holde avstemningen fredag, men ettersom Russland hadde innvendinger mot teksten, fortsatte diskusjonene lenger enn ventet. Ifølge Qatars FN-ambassadør Nasser Abdelaziz al-Nasser, som for tiden er president i Sikkerhetsrådet, vil avstemningen finne sted lørdag mellom klokken 11 og 12 lokal tid (17 og 18 norsk tid).

Russlands FN-ambassadør Vitalij Tsjurkin sa allerede natt til fredag at det var nødvendig å vurdere forslaget grundigere:

– Kanskje lørdag, ja, men vi trenger helt klart morgendagen til å tenke over saken, og kanskje til ytterligere diskusjoner om utkastet til resolusjonen, sa Tsjurkin.

De tre landene som har lagt fram forslaget, Storbritannia, Frankrike og Tyskland, ønsket en avstemning fredag. I utkastet kreves det at Iran stanser all anriking av uran, både for atomkraftverk og for bomber, og at de stanser all forskning og utvikling som kan føre til produksjon av atomvåpen.

For å få til dette foreslår resolusjonen forbud mot import og eksport av farlige materialer og teknologi som kan brukes til anriking av uran, gjenvinning og tungtvannsreaktorer og til produksjon av rakettsystemer.

Tsjurkin sier at Russland er enig i det meste av forslagene til sanksjoner, men at man må hindre at andre aktiviteter blir berørt.