Som eksempel nevner FN-byrået UNRWA at alle de 600 klesfabrikkene på Gazastripen nå er stengt fordi de ikke kan importere råmaterialer. Også over 90 prosent av firmaene innen bygg og anlegg er uvirksomme og har måttet si opp ansatte.

En av sjefene i UNRWA ber innstendig Israel lette på restriksjonene ved den største grenseovergangen inn til Gazastripen.

– Dette er det eneste som kan føre til at det lille som gjenstår av Gazastripens økonomi overlever, sier Filippo Grandi, ifølge BBC.

– Jeg bønnfaller Israel, de palestinske myndighetene og alle andre parter om å ta umiddelbare skritt for å få åpnet Karni-overgangen for import og eksport og humanitær hjelp, sier Grandi.

– Gazastripen risikerer å bli praktisk talt 100 prosent avhengig av nødhjelp, stengt og isolert i løpet av måneder, kanskje uker, legger han til.

Israel har sperret av Gazastripen for omverdenen siden Hamas tok over kontrollen fra palestinernes president Mahmoud Abbas’ Fatah-bevegelse i juni. Israelske myndigheter sier avsperringen er nødvendig av sikkerhetshensyn.