Amerikaneren Richard Phillips holdes fanget i en livbåt som driver utenfor kysten av Somalia. Like ved ligger et amerikansk krigsskip og følger med på piratenes bevegelser.

– Det ser ut til at livbåten har gått tom for bensin, sa USAs utenriksminister Hillary Clinton torsdag.

Hun forsikret samtidig at amerikanske myndigheter følger gisseldramaet i Indiahavet nøye.

Fredelig løsning

Det føderale politiet FBI er blitt kalt inn av den amerikanske marinen, og spesialtrente politifolk jobbet torsdag tett sammen med forsvaret for å sikre at kapteinen slippes fri. Samtidig sa en talsmann for forsvarsdepartementet Pentagon at de håper på en fredelig løsning på gisselsituasjonen.

Richard Phillips ble tatt til fange onsdag under et angrep på det amerikanske lasteskipet Maersk Alabama.

Det amerikanske mannskapet greide å drive piratene tilbake, men kaprerne fikk med seg kapteinen da de flyktet med en livbåt.

– Mot Kenya

Nyhetsbyrået AP meldte torsdag ettermiddag, med henvisning til en ikke navngitt kilde, at en gruppe fra den amerikanske marinen hadde tatt seg om bord på lasteskipet. Skipet skal være på vei bort fra stedet hvor det ble angrepet.

Disse opplysningene stemmer over ens med hva rederiet Maersk Line skal ha fortalt faren til et av besetningsmedlemmene. Joe Murphy har fortalt til TV-stasjonen CNN at lasteskipet ifølge rederiet er på vei mot Mombasa i Kenya med væpnede vakter om bord.

Maersk Line er et amerikansk datterselskap av det danske rederiet Mærsk.

REUTERS/Maersk Line Ltd/Handout/SCANPIX