34-åringen er avhørt etter at leiligheten hans i San Antonio ble stormet i forrige uke, opplyste FBI tirsdag.

Beslagla PC

Han er ansatt ved et medisinsk fakultet ved Universitetet i Texas. Mannens PC er beslaglagt, og politiet har tatt kopier av filer fra radiologiavdelingen.

Ifølge lederen for fakultetet ble mannen sist sett under en konferanse mandag 10. september, dagen før terrorangrepene. Neste dag dukket han ikke opp.

Mannen ble ikke sett i området der han bodde i uken før terrorangrepene. Han har vært ansatt ved fakultetet siden 1997.

FBI vil ikke opplyse om mannen er mistenkt for å ha hatt noe å gjøre med de kaprede flyene som styrtet inn i amerikanske mål tirsdag. De vil heller ikke si om han har forbindelse med de to mennene som ble pågrepet på et tog i Texas sist uke.

Toget var på vei til San Antonio, og de to ble tatt med boksåpnere som lignet på dem som ble brukt av kaprerne. De hadde også store mengde kontanter på seg.

Ifølge FBI er etterforskerne på jakt etter nær 200 personer som kan gi viktig informasjon knyttet til terrorangrepene.

— Kan ha nyttig informasjon

— De er ikke mistenkte, men kan ha nyttig informasjon, sa en talsmann for FBI.

FBI regner med å finne fram til stadig flere interessante personer. Man undersøker nå om noen av de 49 personene som er pågrepet mistenkt for brudd på innvandringsloven, kan ha planlagt andre kapringer.

Det er blitt hevdet at etterforskerne tror at kaprere var om bord på et annet fly som skulle vært i luften samtidig med terrorangrepene. Flyet fra Boston ble stående på bakken på grunn av mekaniske problemer.