Det norske terrortilslaget ble diskutert da statsminister Jens Stoltenberg møtte FBI i New York sent tirsdag kveld.

Bak strengt bevoktede dører på nedre Manhattan ble Stoltenberg brifet i over en time av spesialagenter fra FBI, skriver Dagens Næringsliv.

Statsministeren fikk presset inn møtet med det føderale politiet helt på slutten av sitt hektiske New York-besøk, og kunne etter møtet avsløre at den norske terrorsaken hadde blitt diskutert.

— Saken med de tre terrorsiktede i Norge ble nevnt på møtet, men det var ikke en sak vi gikk inn i fordi dette er en sak som er under etterforskning, sier Stoltenberg til Aftenposten.no.

Amerikanske medier har i etterkant av pågripelsen av de tre terrorsiktede hevdet at amerikansk politi er frustrert over Norge. De mener etter sigende at mennene burde ha blitt arrestert tidligere.

Jens Stoltenberg kunne kontant avvise at det ble fremført noen slik kritikk på møtet, hvor de tre øverste lederne for FBIs kontor i New York deltok: Gerald Rose, som leder antiterrorarbeidet, Greg Fowler og Jim Trainer.

— Det var nyttig å få innblikk i hvordan man her jobber med saker som antiterror. En type politisaker hvor det er helt avgjørende at det finnes et internasjonalt samarbeid, oppsummerer statsministeren.