Amerikanske etterforskere har nå publisert bildene av de 19 kaprerne. Problemet er at terroristene har stjålet andres identitet, og ingen i etterforskningen kan med sikkerhet slå fast hvem de virkelig er.

Kontakt med Al Qaeda

Talsmenn for den amerikanske etterforskningen kommenterte for første gang terroristene offentlig, i forbindelse med offentliggjøringen av bildene i går.

— Vi mener at en eller flere av dem har hatt kontakt med Al Qaeda, sa FBI-direktør Robert Mueller, ifølge Reuters.

Organisasjonen Al Qaeda er kontrollert av bin Laden, og er blitt knyttet til en rekke anti-amerikanske angrep.

Ber publikum om hjelp

Nå ber FBI-direktøren folket om hjelp til å identifisere de 19 kaprerne.

Så langt er det meldt om cirka 6500 døde etter terrorangrepene 11. september. Flertallet av de omkomne ligger fortsatt begravd i ruinene av World Trade Center.

Etterlot seg brev

Ingen av de 19 flykaprerne kan forklare seg, men en huskeliste fra en av gjerningsmennene kan gi politiet et lite glimt inn i hans egen tankeverden før han styrtet inn i evigheten i New York.

— Husk kniver, testamentet ditt, ID-papirer, pass og vær sikker på at du ikke blir forfulgt, står det på huskelappen som den 33 år gamle egypteren Mohamed Atta etterlot seg.

Atta var om bord på American Airlines rute 11 som styrtet inn i det nordlige tårnet av World Trade Center 11. september.

Han etterlot seg fem papirark, håndskrevet på arabisk, og avisen Washington Post skriver at dokumentene åpenbart ble brukt som en blanding av sjekkliste og åndelig støtte.

Åndelig veiledning

— Alle hater døden, frykter døden. Men alle de troende som kjenner livet etter døden og belønningen etter døden, er de som vil søke døden, skrev Atta.

Papirene gir praktiske råd og åndelig veiledning og instruerer kaprerne om å bruke sine siste timer til å be om tilgivelse.

— Du må be, og du må faste. Du må be Gud om veiledning, du bør be Gud om hjelp... Fortsett å be gjennom denne natten. Fortsett å lese fra Koranen.

— Dommens dag er kommet, skriver Atta i papirene.

— Pass på at du er ren, at klærne dine er rene, og skoene.

— Sjekk alle sakene dine - vesken, klærne, knivene, testamentet, ID-papirene, passet og alle papirene.

Løftet om et evig liv går igjen i Attas etterlatte papirer.

— Du vil tre inn i paradiset. Du vil tre inn i det lykkeligste og evige liv...

UKJENT: FBI har offentliggjort bildene av fem av kaprerne som styrtet i World Trade Center. Ingen kjenner deres virkelig identitet, men de har utgitt seg for å være Marwan Al Shehi (fra venstre), Ahmed Alghamdi, Fayez Rashid Ahmed Hassan Al Qadi Banihammad, Hamza Alghamdi og Mohald Alshehri.