FARC løslater ti gisler

Den colombianske geriljabevegelsen FARC løslot mandag ti gisler som har vært holdt som fanger i jungelen i over tolv år.

Gislene, alle soldater og politimenn, er de siste i en gruppe fanger som FARC har holdt som forhandlingskort med myndighetene.

De fire soldatene og seks politimennene ble satt fri som ledd i en humanitær aksjon ledet av Røde Kors. De ble hentet i et brasiliansk helikopter og fløyet til byen Villavicencio.

Ifølge FARC, en venstreorientert geriljagruppe som i dag finansieres ved hjelp av narkotikasmugling, markerer løslatelsen slutten på den langvarige praksisen med å ta gisler for løsepenger.

 

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Utenriks