FARC løslater ti gisler

Den colombianske geriljabevegelsen FARC løslot mandag ti gisler som har vært holdt som fanger i jungelen i over tolv år.

Gislene, alle soldater og politimenn, er de siste i en gruppe fanger som FARC har holdt som forhandlingskort med myndighetene.

De fire soldatene og seks politimennene ble satt fri som ledd i en humanitær aksjon ledet av Røde Kors. De ble hentet i et brasiliansk helikopter og fløyet til byen Villavicencio.

Ifølge FARC, en venstreorientert geriljagruppe som i dag finansieres ved hjelp av narkotikasmugling, markerer løslatelsen slutten på den langvarige praksisen med å ta gisler for løsepenger.

 

Siste fra Utenriks

Gabriel García Márquez er død

Den colombianske forfatteren Gabriel García Márquez er død, melder mexicanske aviser. Nobelprisvinneren ble 87 år gammel.

NASA har funnet planet
som ligner på Jorden

For første gang er det oppdaget en planet befinner seg i en såkalt beboelig sone.

o Enighet om tiltak i Ukraina

Russland, Ukraina, USA og EU er blitt enige om flere tiltak for å dempe spenningen i Ukraina.

Putin mener NATO tvang ham til å handle

Russlands annektering av Krim var dels et svar på NATOs utvidelser østover, sier president Vladimir Putin. Han advarer Vesten mot å gå for langt.

290 personer savnet
utenfor Sør-Korea

Overlevende hevder de ble bedt om ikke å forlate den synkende fergen.

o Forbløffede eldre venter på Silvio

De eldre på pleiehjemmet Sacra Famiglia i Milano får snart kontroversielle Silvio Berlusconi som pleier. Den nyheten kom som et sjokk på hjemmet.