Tirsdag kveld ble området igjen rystet av et kraftig etterskjelv.

Bt.nos journalist i katastrofeområdet, Rune Christophersen, forteller at han kunne kjenne skjelvet mange mil unna dets episenter.

Camon er en av 17.000 mennesker som har blitt hjemløse etter jordskjelvet i L’Aquila natt til mandag. Tirsdag våknet hun opp i et blått telt til den kalde vissheten om at hun må starte livet sitt helt på nytt.

37-åringen mistet både hjemmet og jobben da bolighus og kontorbygninger kollapset.

– Vi har ingenting å komme tilbake til, sier hun gråtkvalt og holder tak i mannen sin og det eneste hun klarte å få med seg, en bibel.

Hun forteller hvordan hun og mannen hoppet ut av vinduet da leiligheten deres begynte å falle fra hverandre.

– Mandag var full av panikk. Nå føler jeg bare en dyp sorg.

Les også: Sender husløse på luksushotell

Dødstallet stiger

Angela Camon er likevel blant de heldige. Tirsdag kveld var tallet på døde kommet opp i 228, ifølge det italienske nyhetsbyrået ANSA. Flere personer er fortsatt savnet, 1.500 er skadd, og tilstanden er kritisk eller alvorlig for 100 av disse.

– Søket etter overlevende vil pågå frem til torsdag ettermiddag, kunngjorde statsminister Silvio Berlusconi på en pressekonferanse tirsdag.

Etter det er det ikke lenger håp om å finne flere overlevende.

Lyspunkt

Redningsarbeidet pågår likevel for fullt, til tross for vanskelige forhold. Både tirsdag formiddag og kveld ble området rammet av kraftige etterskjelv.

Det siste skjelvet var det kraftigste etter hovedskjelvet mandag, og målte mellom 5.6 og 5.7 på Richters skala. Flere bygninger raste i det siste skjelvet, og minst én person mistet livet, melder ANSA.

Ifølge italiensk TV måtte den store katedralen i L'Aquila gi tapt i dag. Den ble sist ødelagt av jordskjelv i 1703.

– Håpet om å finne flere overlevende er nå svært lite, sier en representant for de lokale myndighetene.

Men selv om kampen mot klokka blir stadig tøffere, er det lyspunkt. Tirsdag formiddag ble 98 år gamle Maria D’Antuono reddet ut i live, etter mer enn 30 timer under ruinene av sitt sammenraste hus, opplyser italienske medier.

– Jeg fikk tiden til å gå med å hekle, forteller hun til nyhetsbyrået ANSA.

Mangel på telt

Det er satt opp teltleirer på fotballbaner og i parker for de hjemløse. Men det er ikke nok telt til alle, og mange tilbrakte natten i bilene sine mens de forsøkte å få ly for den kalde vinden og regnet.

Utenfor ett av teltene står Antoneta Floretina. Hun er arbeidsinnvandrer fra Romania, og jobbet som pleier for en eldre kvinne i L’Aquila. Hun tør ikke vende tilbake til verken jobben eller leiligheten.

– Jeg er alt for redd, sier hun.

– Men jeg aner ikke hva jeg skal gjøre nå. Reise til Roma for å prøve å finne en jobb, kanskje? Jeg vet ikke, kanskje må jeg reise hjem til Romania.

Gråter

Stemningen er trykket i teltleiren. Noen gråter åpenlyst, mens andre bare stirrer tomt framfor seg. Det er lite trøst å hente i overskriften «Vi føler med dere» på gratisavisen som deles ut.

Køen er lang for å få en kopp varm te. I køen står 70 år gamle Anna Bruno og lurer på om hun tør å vende tilbake til huset sitt. Det står fortsatt, men har fått store sprekker.

Marco Manetta er mer opptatt av at firmaet hans ligger brakk enn at huset hans er ødelagt. Han driver et lite firma som selger mineralvann. Men ingen vet når kundene hans, områdets barer og kafeer, vil åpne igjen.

– Det er over, det er slutt, sier han.

– Det vil ta flere år å komme tilbake dit vi var.

Giampiero Sposito
Alessandro Bianchi
Chris Helgren