Et skip med 180 barn har i to uker seilt utenfor kysten av Vest-Afrika, etter å ha blitt nektet adgang til flere havner. Skipet ble mandag observert utenfor Ekvatorial-Guinea. Flere av barna skal være syke, og hjelpearbeidere frykter for deres helse og sikkerhet.

Arrestordren, som ble utstedt gjennom Interpol, gjelder benineren Stanislas Abadtan og to andre, ifølge politiet i Benin. Abadtan skal være mannen som chartret skipet.

Myndighetene i flere vestafrikanske land har vært bekymret for barna, etter at det i flere dager har vært umulig å komme i kontakt med skipet, det nigeriansk-registrerte "Etireno". Skipet er blitt nektet å gå til havn i Gabon og Kamerun.

De første meldingene gikk ut på at det var 250 barn om bord, men myndighetene i Benin har senere anslått tallet til 180.

Til tross for internasjonale tiltak mot slavehandelen har den fortsatt å blomstre i landene i Vest-Afrika. Mange barn fra land som Benin, Togo og Mali ender som slavearbeidere på plantasjer i Gabon og Elfenbenskysten. Der tvinges barna til å arbeide opptil 12 timer pr. dag. I tillegg er de ofte utsatt for overgrep.

(NTB)