Politiet etterlyser 21 år gamle Farouk Abdulhak fra Jemen, som studerte sammen med Vik Magnussen på Regents Business School, opplyser London-politiet.

Politiet tror Abdulhak fløy til Jemen lørdag 15. mars, men hvor han befinner seg tirsdag er ikke kjent.

Les også: Martine (23) funnet drept

Abdulhak er født i Jemen, men har bodd i London siden han var barn.

– Det er fremdeles ikke kjent hvordan Martine døde, og det vil bli gjenstand for videre rettsmedisinske undersøkelser. Vi ønsker å avhøre Abdulhak så fort som mulig for å finne ut hva som skjedde med Magnussen de siste timene hun levde og for å finne ut hvordan hun døde. Vi tror Abdulhak sitter på viktig informasjon som kan hjelpe oss i etterforskningen, opplyser politiet.

En foreløpig obduksjonsrapport har vist at den norske kvinnen hadde «betydelige nakkeskader».

Ingen pågrepet

Den 23 år gamle studenten fra Asker ble funnet drept i kjelleren i en fasjonabel bygård i London søndag etter å ha vært savnet siden fredag. Martine Vik Magnussen skal sist ha blitt sett i live i en taxi da hun natt til fredag forlot det eksklusive utestedet Maddox Club midt i sentrum av London.

– Den overveldende støtten og antall kondolanser som Martines familie har fått etter dødsfallet, viser hvor mange liv hun har berørt. Hun var en ung kvinne med mange venner og en sterk personlighet, sier etterforskningsleder Jessica Wadsworth i en pressemelding.

Ingen personer skal så lang være arrestert i saken.

Politiet har avhørt en rekke personer etter drapet. Blant annet er to av romkameratene til Martine avhørt og har nå dratt tilbake til Norge, opplyser en kilde til NTB.

Identifisert

Den døde kvinnen ble tirsdag formelt identifisert. Ifølge britisk lov må et medlem av familien stå for identifiseringen. Sjømannsprest i London Torbjørn Holt var med som støtte for familien.

– Det er klart at det har vært en tung og vanskelig dag. Det var en tung dag i går også, men det er klart at det ble en ekstra tung dag i dag da de var og så datteren og søsteren, sier Holt til NTB.

Tirsdag kveld vil det være en minneseremoni i Sjømannskirken i London for dem som ønsker å minne 23-åringen. Seremonien vil være åpen for alle, men den nærmeste familien vil ikke være til stede.

– Vi hadde en liten stund for familien før i dag, sier presten.