• Jeg har visst fått en ny datter. Idar Grotle står utenfor rektors kontor ved kostskolen i Agona Swedru.

Like bortenfor forsøker en jente i brungul uniform å skjule at hun gråter en skvett.

— Thank you. Thank you, sier jenten og gir Grotle en klem.

Livet hennes har nettopp tatt en uventet vending. Hun har fått en ny foresatt, en politiførstebetjent fra Fana.

Trodde hun måtte slutte

For få dager siden trodde Esi (15) at hun måtte slutte på skolen. Hun hadde ikke lenger råd til å betale skolepenger. Foreldrene hennes bor langt borte, og har ikke mulighet til å betale for datterens utdannelse.

Esi fikk plass på skolen takket være en danske som nå sitter i varetekt, siktet for produksjon av barneporno. Det var han som betalte skolepengene hennes i fjor. Av og til tok den snille mannen Esi og vennene hennes med til hotellet nede i gaten. Her fotograferte han dem mens de badet i svømmebassenget.

Da dansken ble arrestert fikk det store konsekvenser for Esi. Skolen kunne ikke la henne fortsette gratis. De truet med å kaste henne ut.

Vil dekke alt

Det fortalte Esi da Idar Grotle avhørte henne om sitt forhold til dansken. Politimannen dro da frem sin egen lommebok, og la 500 kroner på bordet. Nok til at Esi kan fullføre skoleåret.

— Hvis du trenger noe, klær, sko eller annet, er det bare å ta kontakt. Skolen har fått navnet og adressen min. Jeg vil dekke alle utgifter for deg så lenge du ønsker å gå på denne skolen, sier Grotle.

Politimannen overtar dermed der mannen han etterforsker slapp. En ung jente får utdannelse, og hun skal aldri, aldri mer bli avfotografert i badedrakt.