Et ektepar fant en venstresko ved utløpet til Fraser-elva tirsdag, og kontaktet politiet da det viste seg at skoen trolig inneholdt restene av en menneskefot.

Fem føtter har drevet på land rundt Georgiasundet de siste 15 månedene, og en sjette fot er funnet på den andre siden av grensa til USA, nær Port Angeles.

De mystiske fotfunnene har ført til massive spekulasjoner, og de har også ført til minst ett tilfelle der noen har kastet uti en juksefot.

Mulig par Politiet er derfor forsiktige med å fastslå at den siste skoen som ble funnet virkelig inneholdt rester av en menneskefot og avventer resultatet fra en DNA-prøve.

Verken canadisk eller amerikansk politi har greid å fastslå hvor de mystiske føttene har kommet fra.

To av føttene som er funnet i Canada viste seg å komme fra samme person, men vedkommendes identitet og skjebne er ukjent.

Venstreskoen som ble funnet tirsdag er av samme merke som en høyresko med en menneskefot som ble funnet i det samme området i mai, opplyser canadisk politi.

Flyter ulikt Blant dem som har engasjert seg i mysteriet, er den pensjonerte amerikanske havforskningsprofessoren Curtis Ebbesmeyer.

Ebbesmeyer er spesialist på flytende objekter, og har tidligere slått fast at føtter kan drive over 1600 kilometer før de blir skylt i land.

At det til å begynne med bare var høyreføtter som drev i land, var neppe noen tilfeldighet, mener han.

– Venstreføtter og høyreføtter havner ofte på ulikt sted og til ulik tid, ettersom de flyter ulikt. Det er strender som mottar flest høyreføtter, mens andre strender mottar flest venstreføtter. Vind og strøm sorterer dem, sa Ebbesmeyer tidligere i år.

Enkelte spekulerer i om de makabre funnene i Georgiasundet kan skrive seg fra en flyulykke. Et småfly styrtet i området i 2007, og de fire mennene om bord ble aldri funnet.