FBI-etterforskere undersøker nå om et brev til et medieselskap i Miami er kilden til miltbrann-angrepet. Hittil er en 63-årig fotoredaktør i firmaet død av bakterien. Også en 73-åring skal være smittet og det er funnet spor av den livsfarlige bakterien i selskapets lokaler.

— Vi vet ennå ikke hvor bakterien kommer fra, sier Floridas helseminister John Agwunobi til CNN.

Ingen bevis

Ifølge FBI er det ingen beviser som knytter miltbrann-angrepet til en kriminell handling eller en terroristaksjon.

Likevel blir miltbrann-bakterien betraktet som en av de mest effektive midlene i kjemisk krigføring. Nå sjekker FBI-etterforskerne om utbruddet av kan spores til kaprerne bak terrorangrepet på USA.

Miltbrann-bakterien kan oppstå fra naturlige kilder, men er uhyre sjelden. Mandagens dødsfall er det første i USA på 25 år som kan knyttes til bakterien.

— Dette er helt klart bekymringsfullt, sier pressetalsmann Ari Fleischer i Det hvite hus.

Sjekkes

63-åringen som døde mandag, bodde bare en noen steinkast fra flystripen hvor Mohamed Atta drev flyundervisning. Atta er en av dem som antas å være en av hovedmennene bak terrorangrepet.

Samtlige ansatte ved mediesenteret skal nå sjekkes av helsemyndighetene. Alle som har oppholdt seg i firmaets lokaler over tid, oppfordres til å gjøre det samme. Samtidig må alle ansatte fylle ut et spørreskjema. Ett av spørsmålene lyder som følger:

«Har du opplevd unormale hendelser på jobb siden 11. september?»

FOTO: REUTERS
TERRORFRYKT: FBI-etterforskere er nå koblet inn i miltbrann-angrepet i Miami.
FOTO: REUTERS