Stockholm (NTB-TT): Beboerne i Surbrunngatan i sentrum av den svenske hovedstaden våknet bokstavelig talt med et brak ved 7-tiden søndag.

– Jeg ble vekket av et skikkelig smell. Det smalt, og så begynte alle vinduene å knuse, sier Ann-Charlotte Egmar, som bor i huset som ligger nærmest eksplosjonsstedet.

– Det lå noen bildeler og veldig mye glasskår i gata, forteller hun.

Politiets talsperson Eva Nilsson forteller at om lag 20 vindusruter i området er knust som følge av eksplosjonen. – Det må ha vært et kraftig trykk, sier hun.

Ikke avklart

Det var søndag ettermiddag ikke klart hva som forårsaket eksplosjonen, men svenske medier melder at det kan ha vært en sprengladning.

Politiet sendte umiddelbart bombeeksperter til stedet og tok også i bruk en bomberobot for å undersøke eksplosjonsstedet. Eksplosjonen skjedde under en parkert bil.

Etter å ha snakket med eierne av bilen sier politiet at de har mistanke om en kriminell handling og at de etterforsker saken med dette utgangspunktet.

Rammet bil

Aftonbladet meldte søndag om en ødelagt bil på stedet. Men politiet sier det kun er snakk om mindre skader på bilen, men at det virker som om noe har eksplodert under den.

Mange av beboerne i gata valgte å evakuere hjemmene sine på grunn av eksplosjonen, men ingen kom til skade. Et større område ble sperret av i Surbrunngatan, og beboerne fikk søndag formiddag ikke dra tilbake til leilighetene sine. (©NTB)

FREDRIK PERSSON / SCANPIX
FREDRIK PERSSON / SCANPIX