Byretten High Court i London ga ordre om at legene må gjøre alt som står i deres makt for å forhindre at Charlotte dør. Den omstøtte dermed en tidligere kjennelse, der det heter at utstyret som holder liv i henne kan skrus av, hvis legene mener det er riktig.

— Behandlingen kan stanses hvis legene mener det er i Charlottes egen interesse, het det i kjennelsen som dommer Mark Hedley avsa i oktober i fjor. Fredag omgjorde den samme dommeren sin egen kjennelse, til foreldrene Debbie og Darrens store glede.

Foreldrene sa at Charlotte er blitt mye bedre mens kampen om hennes rett til å leve har rast ved domstolene. – Dette var den beste bursdagsgaven hun kunne få, jublet mamma Debbie, som tok med seg dommerens beste gratulasjoner hjem til den lille jenta.

Charlotte veide bare rundt 500 gram og målte 12,7 centimeter, da hun kom til verden tre måneder før tiden i oktober 2003. Foreldrene har aldri fått ta henne med seg hjem, og har fryktet at legene skulle gi henne opp og skru av utstyret som gir Charlotte kunstig åndedrett.