Den 71 år gamle tidligere erkebiskopen fikk sin 43-årige lege fra Korea, Maria Sung. Hun var valgt som hans ektefelle av pastor Sun Myung Moon, lederen for kirkesamfunnet "Unification Church".

Smoking Milingo hadde på seg smoking med en rød nellik og satt på første rad i festsalen på Hilton Hotel hvor Moon og Milingos blivende frue gjennomførte seremonien på koreansk.

Blant parene var også den guatemalske eks-presidenten Ramiro de Leon Caprio som skulle fornye ekteskapsløftet med sin kone.

Fattiggutt ble biskop Kirken til Moon er kjent som en høyrevridd religiøs kultbevegelse.

Erkebiskop Milingo vil fortsatt være medlem av den romersk-katolske kirke, og Vatikanet har ennå ikke kommet med en offisiell erklæring om ekteskapet.

Milingo ble født i Zambia i 1930 og var analfabet til han var 12 år. Ifølge ham selv var han så fattig at han ikke hadde hatt sko på beina før han fylte 18. Etter å ha studert teologi, filosofi og samfunnsvitenskap ble han katolsk prest ti år senere.

Han ble utnevnt til erkebiskop da han var 39 år, men falt i unåde etter 14 år. Milingos virksomhet som healer og djevelutdriver ble kraftig fordømt av den katolske kirke.

Tvunget i kloster I 1983 ble han anklaget for å ha mistet forstanden og måtte reise til Roma for å stå til rette for presteskapet i Vatikanet.

I biografien sin anklager han Vatikanet for å ha kidnappet ham og for å ha tvunget ham til å leve som en fange i et kloster i flere måneder. Til slutt ble han satt til å organisere turisme til den religiøse enklaven.

Men Milingo gjenopptok senere healingvirksomheten både i Italia, Europa og resten av verden. Han har også spilt inn to platealbum. NTB

BRUDE-BRUDULJE: Den 71 år gamle tidligere erkebiskopen Emmanuel Milingo fikk sin 43-årige lege fra Korea, Maria Sung. Hun var valgt som hans ektefelle av pastor Sun Myung Moon, lederen for kirkesamfunnet "Unification Church". Foto: Scanpix