– Med en gang jeg hadde tatt bildet, ble jeg slått av den lille jenta og av hvor blond hun var. Mandag hørte vi så nyheten om at det er flere som sier de har sett Madeleine i Marokko, forteller Clara Torres, den spanske turisten som tok bildet i Marokko, til den spanske radiokanalen COPE.

– Jeg løp til PC-en, lastet ned bildene og begynte å forstørre dette bildet. Og da vi så det, innså vi at «ja, det kan være henne». Det fikk det til å løpe kaldt nedover ryggen min, fremholder den spanske kvinnen.

Turistene sendte bildet til sitt lokale politi, som videresendte det til den internasjonale politiorganisasjonen Interpol, meldte spanske medier tirsdag. Bildet ble også sendt til den britiske ambassaden i Spania, og familien til Madeleine har også fått sett bildet, skriver avisen The Times.

Forsvant

Madeleine McCann forsvant fra familiens ferieleilighet på Algarve-kysten sør i Portugal 3. mai, rett før hun skulle feire fireårsdagen sin. Tidligere denne måneden ga portugisiske myndigheter foreldrene Kate og Gerry McCann status som mistenkte i saken.

Ekteparet McCann ba tirsdag om at etterforskerne i saken må undersøke nøye hvem jenta på bildet fra Marokko er.

– Bildet reiser alvorlige spørsmål. Barnet ligner på Madeleine. Kate og Gerry ønsker sterkt å finne ut hva det er vi faktisk ser på bildet, sier parets talsperson Clarence Mitchell.

Blond jente

Bildet, som ble tatt 31. august, viser ei lys og blond jente som blir båret i et tøystykke på ryggen av en marokkansk kvinne ved byen Zinat.

Det er fjerde gang noen har rapportert at de har sett et barn som ligner den britiske fireåringen i Marokko.

En spansk avis skrev tirsdag at en annen turist hevder å ha sett ei jente som lignet på Madeleine i byen Zaio nord i Marokko i slutten av mai. Ifølge kvinnen var ikke portugisisk politi interessert i observasjonen hennes ettersom de mener Madeleine er død.

Norsk øyenvitne

Seks dager etter at den lille jenta forsvant fra foreldrenes ferieleilighet i Praia da Luz i Portugal, hevdet en norsk kvinne å ha sett henne ved en bensinstasjon i Marrakech i Marokko.

Ifølge 45 år gamle Marie Olli sto Madeleine sammen med en mann i 30-årsalderen og så trist og litt fortapt ut.

– Når kan jeg få treffe mamma, hevder Olli at hun sa.

Selv bodde Olli på Hotel Ibis rett over gata fra bensinstasjonen sammen med sin britiske ektemann. Nok et vitne hevdet uavhengig av Olli å ha sett fireåringen i Marrakech denne dagen, 9. mai, da stående alene utenfor Hotel Ibis.

REAGERTE: Spanske turister tok dette bildet i Marokko. De tror jenta på den marokkanske kvinnens rygg kan være Madeleine McCann.
HO
LYS: Eksperter undersøker nå bildet av den lyse jenta.
HO