Etter eksplosjonen dannet det ifølge nyhetsbyrået Yonhap seg en soppformet røyksky. Soppskyen skal ha vært opptil fire kilometer i diameter, og røykskyen steg til værs fra et avsidesliggende område i Kimhyungjik-området, skriver det sørkoreanske nyhetsbyrået.

Yonhap kan ikke opplyse hva eksplosjonen, som skjedde for tre dager siden, skyldtes, eller om den hadde krevd dødsofre, men skrev at det neppe var en atomprøvesprengning.

Men nyhetsbyrået skriver at episoden ser ut til å ha vært mye verre enn togeksplosjonen som krevde minst 170 menneskeliv i Nord-Korea i april, da et tog lastet med dynamitt gikk i lufta etter et elektrisk overslag.

En ikke navngitt amerikansk tjenestemann sier at det er uklart hva som er skjedd i Nord-Korea, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Det finnes «forskjellige mulige forklaringer» på eksplosjonen, tilføyer han.

En annen tjenestemann sier han er nokså sikker på at det ikke dreier seg om en kjernefysisk prøvesprengning.

— Vi har ingen indikasjoner på at noe slikt skulle ha skjedd. Vi mener disse meldingene er fullstendig uten basis i virkeligheten, sier den anonyme tjenestemannen fra USAs utenriksdepartement.

Den amerikanske avisen The New York Times skrev lørdag at økt kjernefysisk aktivitet i Nord-Korea har skapt sterk bekymring i regjeringsapparatet i USA.

Etterretningsrapporter skal ha tydet på at nordkoreanerne forberedte sin første atomprøvesprengning.