Zinni ble den første utenlandske representanten som møtte Arafat etter at israelske styrker for en uke siden stormet hovedkvarteret hans og isolerte ham på to mindre rom uten strøm og vann.

— Møtet behandlet president Bush' tale, behovet for å stoppe de israelske inntrengningene på palestinske områder, en umiddelbar stopp på bosettingene og beleiringen og en betingelsesløs gjennomføring av Tenet og Mitchell-rapportene, sier Arafats rådgiver Nabil Abu Rdainah til det palestinske nyhetsbyrået Wafa.

Sharon ga Zinni grønt lys for å møte Arafat, men ga beskjed om at Israel ikke kommer til å rette seg etter kravet fra president George Bush om å avbryte de militære raidene i palestinske byer på Vestbredden.

Møtet varte ifølge Abu Rdainah i 90 minutter, og partene skal ha blitt enige om nye kontakter.

ýEn serie brede amerikansk-palestinske møter vil bli holdt i løpet av de kommende timer, sa Arafats rådgiver.

En palestinsk kilde opplyser til nyhetsbyrået Reuters at den palestinske forhandleren Saeb Erekat, Gaza-stripens sikkerhetssjef Mohammad Dahlan og etterretningssjef Amin al-Hindi ventelig skulle møte Zinni i Jerusalem senere fredag.

Zinni skal ikke ha stilt forhåndsbetingelser for å møte Arafat, ifølge Reuters kilde.

Ifølge israelsk radio ville Zinni også kreve at Arafat utleverer personer som mistenkes for å ha stått bak drapet på den israelske turistministeren Rehavam Ze'evi i oktober, men dette er ikke blitt kommentert fra palestinsk side.

Israel anklager Arafat for å holde både drapsmennene og planleggerne av drapet skjult i hovedkvarteret sitt.

(NTB)

NYTT MØTE: Anthony Zinni og Yasser Arafat utenfor sistnevntes beleirede kontor i Ramallah.
FOTO: REUTERS