Dagbladet.no. melder fredag kveld om enighet om en avtale mellom de to drapsdømte nordmennene, Tjostolv Moland og Joshua French, i Kongo og de etterlatte etter sjåføren Abedi Kasongo.

— Jeg vil ikke kommenter noe i denne saken før ting er endelig. At vi har jobbet med saken og at det har vært en prosess er riktig, men det er ikke kommet noen endelig avklaring, sier advokat Morten Furuholmen til Aftenposten.no.

Springende punkt

Etter avtalen mellom norske og kongolesiske myndigheter har det springende punktet har vært erstatningen til enken etter den drepte sjåføren, Abedi Kasongo.

Hennes advokat har satt frem krav på flere millioner dollar, mens enken selv har sagt at hun er klar til å forhandle seg frem til en avtale med nordmennenes familier.

— Nå har jeg en avtale med fem underskrifter fra Kasongos familie her. Nå mangler bare Moland og Frenchs underskrifter, men de skriver under i morgen, sier Edvardsen til Dagbladet.

Så mye koster det å få dem hjem Ukjent

Mathilde Moland var ukjent med avtalen da Aftenposten.no ringte og ønsket ikke å kommentere saken.

UD ikke involvert

Utenriksdepartementet har ikke vært involvert i de siste dagers forhandlinger, skriver NTB.

— Vi registrerer at det nå meldes om en avtale. Vi har ikke vært involvert i dette på noen måte, sier pressevakt Bjørn Svenungsen i UD til NTB.