– Det er meget viktig at verden enes om å si til iranerne at de vil bli isolert hvis de fortsetter, sa Bush da han ble spurt om han støtter eventuelle sanksjoner mot Iran.

– En kilde til isolasjon vil være økonomisk. Deres stahet må få konsekvenser, fortsatte Bush som mener at Iran er en trussel mot verdensfreden.

Olmert sa tidligere på dagen at Israel ikke vil tolerere at Iran er i besittelse av atomvåpen. Han ville ikke utelukke israelske angrep mot iranske atomanlegg:

– Jeg håper vi ikke kommer dit hen, sa Olmert til amerikansk fjernsyn.

Den israelske statsministeren tror ikke det er lenge til Iran har utviklet atomvåpen selv om regimet i Teheran fastholder at atomprogrammet kun har fredelige formål.

– Det er dessverre snakk om kortere tid enn folk flest tror. Jeg vil ikke måle det i dager eller uker, men det er ganske nært, sa han.

Bush og Olmert snakket også om forholdet til den palestinske regjeringen, som er dominert av islamistiske Hamas.

Olmert sier i et intervju med en palestinsk avis at han er villig til å forhandle med en ny samlingsregjering hvis Hamas anerkjenner Israel, tar avstand fra vold og godkjenner tidligere avtaler mellom Israel og den palestinske selvstyremyndigheten.

LARRY DOWNING