I flere dager har den britiske tronarvingen, prins Charles, feiret sine 60 år. Og fredag, på selve fødselsdagen, fikk han en gledelig meningsmåling i presang.

Flertallet av britene synes nemlig ikke at prinsen av Wales er for gammel til å bli konge. Og en stor andel, 42 prosent, mener at han faktisk bør bli konge.

Slik har det ikke alltid vært. For bare tre år siden syntes et stort flertall av britene at prins William burde overta tronen etter dronning Elizabeth.

Nå synes også 64 prosent av de spurte at Charles’ veldedighetsarbeid har en positiv effekt, ifølge meningsmålingen som meningsmålingsinstituttet Yougov publiserte fredag.

Barnekor

Og det var nettopp veldedighet prins Charles viet sin 60-årsdag til. På morgenen besøkte han og ko-nen Camilla, hertuginnen av Cornwall, et prosjekt øst i London som har til hensikt å øke samfunns-engasjementet til ungdom.

Deretter bar det til The Royal Opera House der paret overvar en klassisk konsert fremført The Philharmonic Orchestra sammen med et stort barnekor. Det er nettopp takket være kongelig veldedighet at disse barna har mulighet til å drive med sang.

Salutt

Den store dagen ble selvfølgelig også markert med salutter og folkelig hyllest. Kvelden før holdt jubilantens mor, dronning Elizabeth, en gallamiddag til ære for sin sønn. Og prinsene William og Harry holdt tale for sin far.

— Han er en stor inspirasjon for oss og for mange andre, sa de.

Feiringen av 60-årsdagen fortsetter lørdag med en stor fest hjemme hos Charles og Camilla i de-res hjem Highgrove House i Gloucestershire, sørvest i England.

Reuters