33 menn. 33 historier. Men kanskje den 32. — og nest siste mannen i frihet - Ariel Ticona har den sterkeste.

Den innesperrede chilenske gruvearbeideren Ticona ble for en måned siden stolt far til en liten jente. Nå får han endelig holde sin prinsesse.

I natt kunne han klemme sin kone Elisabeth Segovia etter det 69 dager lange marerittet i gruvedypet.

Ariel Ticona har ord på seg for å være ganske sjenert. Men da han ble halt ut av kapselen som hadde brakt ham opp fra gruven, var det en smilende, tyggegummityggende 29-åring verden fikk se. Etter den heftige omfavelsenen av konen, holdt han frem en demontert telefon som han fortalte var den første forbindelsen mellom de innesperrede gruvearbeiderne og verden utenfor.

Konen Elizabeth hadde ikke med seg lille Esperanza, født 14. september, ut i den kalde natteluften i ørkenen, men lovet at han skulle få møte datteren på sykeshuset etterpå.

Se video av gjenforeningen herTiconas kone Elizabeth ga barnet navnet Esperanza, som er spansk for håp og navnet på leiren, Håpets leir, som de pårørende til gruvearbeiderne opprettet etter at hovedsjakten i gruven raste sammen.

Det var pappa Ariel som ba henne om å kalle datteren for Håp.

— Jeg skal greie dette alene, og han har beroliget meg med brevene sine. Han må bare være tålmodig, har Ticonas kone sagt.

Hun sendte et videoopptak av fødselen ned til sin mann gjennom borehullet som brukes til å sende dem forsyninger.

Sistemann ute Den siste av de 33 gruvearbeiderne som har vært innesperret i en sammenrast gruve i Chile, arbeidsformannen Luis Urzua, ble hentet opp natt til torsdag.

22 timer etter at den første av gruvearbeiderne ble heist opp natt til onsdag, var det endelig Luis Urzuas tur.

Den 54 år gamle arbeidsformannen ledet skiftet som opplevde alle gruvearbeideres mareritt 5. august, da deler av San José-gruva raste sammen og arbeiderne ble innesperret i en gruvegang 625 meter under bakken.

Ellevill jubel 69 dager skulle det gå før den siste av dem var hentet opp fra dypet, til ellevill jubel fra familie, venner og hele det chilenske folk.

Jublende redningsarbeidere og familiemedlemmer forkortet ventetiden mens stålkapselen med Urzua var på vei opp gjennom sjakten med å synge den chilenske nasjonalsangen.

Chiles president Sebastián Piñera var blant de første til å ta imot 54-åringen ved kanten av sjakten der han ble heist opp, i en redningsoperasjon som gikk raskere enn ventet.

Takketale Urzua, med det chilenske flagget drapert rundt halsen, holdt en kort tale der han på vegne av gruvearbeiderne takket redningsmannskapene for innsatsen og det chilenske folk for støtten.

Piñera takket den sindige arbeidsformannen for å ha holdt motet oppe blant sine menn nede i gruvegangen.

— Skiftet ditt er slutt, sa presidenten.

— Vi er så stolte av deg og hver og en av dere. Dere har utvist stort mot, sa Piñera, før den chilenske nasjonalsangen nok en gang runget.

Saken oppdateres.

MOR OG BARN har det bra. Nå venter de bare på far ...
: