Alaa Adel al-Buji ble drept i Tel-Zharab ved Rafah, i nærheten av flyktningeleiren Yebna der 20 år gamle Shadi Siyam ble skutt i brystet tidligere på dagen. Buji ble truffet i hjertet da to israelske stridsvogner kom fra den jødiske bosettingen Rafah Yam og åpnet ild mot palestinske områder.

Den hørselshemmede Shadi Siyam ble truffet mens han sto utenfor huset sitt. Trefningen oppsto da to stridsvogner og en bulldozer prøvde å ta seg inn i leiren. Ifølge vitner var Siyam ikke klar over skytingen i nabolaget fordi han ikke kunne høre.

Tidligere på dagen ble fire andre palestinere, blant dem en 11 år gammel gutt, såret. 11-åringen ble truffet av israelske kuler i nakken mens han var på vei hjem fra skolen i Yebna-leiren, som ligger like ved grensen til Egypt.

Det var ingen sammenstøt da gutten ble skutt, noe som igjen skaper tvil om israelerne mente alvor da de kunngjorde en våpenhvile tirsdag. Dagen før ble 45 mennesker skadd i sammenstøt i leiren.

Israelske styrker gikk også inn i et selvstyrt palestinsk område sør på Gazastripen torsdag morgen etter at det ble meldt om skyting mot den jødiske bosettingen Netzarim i området.

Sju stridsvogner og en bulldozer ødela vingårder og raserte en mur i Sheikh Ajleen-nabolaget, trass i at slike aksjoner ikke lenger skulle forekomme etter at den ensidige våpenhvilen ble kunngjort.

Til sammen 565 mennesker er drept siden det palestinske opprøret blusset opp i fjor høst. 463 av de drepte er palestinere. De øvrige inkluderer 86 israelere, 13 israelske arabere, to rumenere og en tysk lege.

NTB-AFP