Krister Hoaas og NTB

Fengslingsforhandlingene ble avsluttet like før kl. 17.30 i ettermiddag.

Etter en og en halv times forhandlinger i Stockholms tingsrett, besluttet rettet at det er skjellig grunn til mistanke om at 35-åringen er mannen som knivstakk Anna Lindh.

Påtalemyndighetene har nå en uke på seg til å komme opp med og presentere nye bevis mot den mistenkte. Hvis ikke må mannen settes fri.

35-åringens forsvarer, Gunnar Falk, var ikke imponert over det politiet presnterte i retten.

— Bevisene er svake. De holder ikke. Om de ikke har mer på neste fredag, så slippes han fri, mente Falk.

Varetektsdommen på en uke 35-åringen var i tråd med politiets begjæring. Politiets begrunnelse var at det er "skjellig grunn til mistanke" om at han er gjerningsmannen.

Dette er den svakeste graden av fengslingsgrunnlag, og det betyr at 35-åringen ikke kan varetektsfengsles i mer enn en uke.

35-åringen som er mistenkt for drapet på utenriksminister Anna Lindh, skjulte seg under et stort gult pledd da han kom inn til fengslingsmøtet i Stockholm fredag ettermiddag.

— Min klient motsetter seg ethvert fengslingsgrunnlag, og også enhver form for restriksjoner, opplyste hans forsvarer, advokat Gunnar Falk.

Selv sa 35-åringen ikke et ord mens de vel 70-80 fremmøtte pressefolkene var inne i salen. Det eneste pressen fikk se av mistenkte, var en tynn menneskeskikkelse i blå joggebukse, med et gedigent gult pledd over seg.

Byrettsdommeren ba partene la være å bruke mistenktes navn så lenge journalistene var inne i rettssalen.

I VARETEKT: Den mistenkte 35-åringen blir sittende en uke i varetekt.
Politiet / SCANPIX