En gruppe journalister under tidligere NTV-sjef Jevgenij Kiseljov forbereder nå sendinger fra et "eksil-NTV" i de trange lokalene til satellittkanalen TNT.

Der vil de også starte opp igjen NTVs flaggskip, det populære, samfunnskritiske magasinet Itogi, som NTVs nye ledelse tok av plakaten straks de fikk kontroll over TV-kanalen lørdag. Itogi kan gå på lufta i TNT allerede søndag kveld.

Journalistene som hoppet av NTV har hatt en del tekniske og praktiske problemer å ta hånd om det første døgnet, men arbeider målbevisst.

— Vi jobber energisk og disiplinert. Vi har enkelte tekniske problemer. Vi har ikke videoarkiv og ingen adgang til nyhetsbyråene, men heldigvis er det de beste journalistene som har forlatt NTV, sa programredaktør for Itogi, Natalija Tsitovskaja søndag.

Andre dagen under ledelse av Gazprom, som eies 38 prosent av den russiske stat, har NTV sendt nyhetsinnslag som overhodet ikke nevner konflikten i TV-stasjonen.

Konflikten toppet seg lørdag da Gazprom brukte elitesoldater fra innenriksdepartementet for å fjerne vaktene i NTV. Disse ble erstattet av vakter som var lojale mot den nye ledelsen.

Til slutt fikk journalistene i TV-kanalen et ultimatum: Enten måtte de avgi et skriftlig løfte om samarbeid med den nye ledelsen, eller så måtte de slutte.

(NTB)