— Generalkonsulatet jobber nå med ti bekymringsmeldinger. En person er fortsatt er savnet, sier generalkonsul Elisabeth Roderburg i Houston til NTB.

Hun sier bekymringsmeldingene først og fremst omfatter eldre mennesker som har vært bosatt i New Orleans i lang tid.

— Vi jobber nå med å sjekke ut disse personene og finne ut om de har norsk statsborgerskap, amerikansk statsborgerskap eller begge. Vi ber alle som nordmenn som har vært i det orkanherjede området om å melde fra til norsk utenrikstjeneste dersom de allerede ikke har gjort det, sier Roderburg.

160 nordmenn

Amerikansk politi er informert om den savnede nordmannen, som er av vietnamesisk opprinnelse. Mannen skal ha vært bosatt i Biloxi-området på kysten av Mississippi i noen år. Mannen ble meldt savnet kort tid etter at en mann fra Fredrikstad, som også var meldt savnet, hadde kommet til rette.

Utenriksdepartementet har totalt hatt kontakt med rundt 160 nordmenn som myndighetene antok kunne ha oppholdt seg i det orkanrammede området. I tillegg til to ansatte ved konsulatet i Houston i Texas har UD sendt tre representanter fra Norge for å delta i arbeidet med å registrere og finne norske statsborgere slik at de kan få hjelp dersom det er nødvendig.

Venter på forespørsel

Generalkonsulatet har fått beskjed fra amerikanske myndigheter som at alle utlendinger som er evakuert fra Superdome i New Orleans nå skal sendes til Houston fordi en rekke land har konsulater i byen.

UD har ifølge Bø ennå ikke fått noen konkrete forespørsler fra amerikanske myndigheter om å sende hjelp.

— Derfor er det heller ikke tatt noen konkrete avgjørelse om hva vi eventuelt skal sende. Vi må først se hva vi eventuelt får forespørsel om, sier Øystein Bø til NTB.