– En nordmann er varetektsfengslet i 14 dager, opplyser informasjonssjef i København-politiet Flemming Steen Munch til NTB.

Også fem svensker er varetektsfengslet, melder svenske medier.

Det var en hektisk dag i København byrett etter gatekampene torsdag og natt til fredag. Opptil 90 som er pågrepet i forbindelse med uroen skulle etter planen framstilles for byretten i København i løpet av fredagen, melder nyhetsbyrået Ritzau.

Frykten for nye gatekamper fikk dommerne til å sende en rekke mindreårige i fengsel, selv om de egentlig skal plasseres i egne institusjoner. Blant dem var en 15-åring som hulket så høyt da kjennelsen om to ukers varetekt ble lest opp at dommeren måtte ta pause.

I byretten beskrives situasjonen som hektisk. Aktorat og forsvarere, politifolk, dommere og tolker løp inn og ut av rettssalene, og det var en utfordring for politiet å overholde regelen om at pågrepne skal framstilles for retten innen 24 timer.

Det ble pågrepet 219 personer i forbindelse med gatekampene etter ryddingen av Ungdomshuset i København torsdag og natt til fredag.

Det fryktes mer uro fredag kveld, og dansk politi har fått låne 20 lettsikrede kjøretøy fra svensk politi. Samtlige politikretser i Danmark sender forsterkninger til hovedstaden.