Over 2,1 millioner har brukt hashtaggen «Je suis Charlie» på twitter siden angrepene i går formiddag. Uttrykket blir i kveld brukt i demonstrasjoner over hele verden, og på bilder som folk legger ut på sosiale medier.

Journalister reagerer

Franske journalister brukte slagordet til å vise sin sympati. Hele redaksjonen til det franske nyhetsbyrået Agence France Presse la ut et foto av seg selv der journalistene holder «Je suis Charlie»-plakater. Det samme gjorde redaksjonen i ukebladet Paris Match.

Hjemmesiden svart

hjemmesiden til magasinet Charlie Hebdo kommer det også bare opp én ting: en svart skjerm med påskriften «Je suis Charlie» i hvitt. Magasinet har også lagt ut en plakat med uttrykket på arabisk.

Tegnere aksjonerer

Avistegnere fra hele kloden har også reagert på terroren på twitter. De har lagt ut tegninger som kommentar til det som har skjedd i Frankrike.

"Jeg får ikke sove i natt. Mine tanker går til mine franske kollegaer og deres familier og kjære," skriver den australske tegneren David Pope.

Pennen og sverdet

På Trafalgar Square i London holder demonstrantene opp penner og blyanter som et symbol på sympati med de døde tegnerne. Det samme gjør mange i Paris og i andre byer.

Hyller Charlie Hebdo

Midt i marerittet og sorgen hyller de store presseorganisasjonene magasinet Charlie Hebdo. — Et symbol på ytringsfrihet i Frankrike, sier Anthony Bellanger, visegeneralsekretær i IFJ.

— Et angrep mot en redaksjon og det å drepe journalister er det samme som å angripe både yrket som helhet og demokratiet, mener Bellanger i International Federation of Journalists (IFJ).