— Dere fikk meg til å gjøre det, skriver Cho i brevet som politiet fant på hybelen hans, ifølge TV-selskapet ABC News, som siterer politikilder. I brevet forklarer han sine handlinger mens han usammenhengende lister opp ting han klager over.

Chos hybel var på Harper Hall, like ved siden av West Ambler Hall der de første to ble drept.

Cho Seung-hui var fra Sør-Korea, men flyttet sammen med familien til USA i 1992. Han studerte engelsk ved universitet, men hadde lite kontakt med de andre studentene, som beskriver ham som en einstøing

Politikilder sier til avisen at Cho skal ha oppført seg merkelig den siste tiden.

— Han viste en voldelig og avvikende oppførsel, blant annet forfulgte han flere kvinner og tente på en hybel inne på internatet, sier etterforskeren.

Etter å ha skrevet brevet, fylte han på med ny ammunisjon og tok med seg to skytevåpen bort til Norris Hall, der han systematisk skjøt og drepte 30 og såret mange andre før han til slutt tok sitt eget liv.

Bush minnet ofrene

Tirsdag ettermiddag lokal tid var det minnemarkering over ofrene for tragedien. Flere tusen studenter, ansatte og pårørende hadde samlet seg i den store idrettshallen på universitetet.

President George W. Bush hadde fløyet inn tidligere på dagen for å delta i minnestunden.

— Dette er en sorgens dag for hele nasjonen, våre hjerter er fulle av sorg, sa Bush til forsamlingen. Mange gråt åpenlyst, og stillheten var til å ta og føle på. Og Bush forsøkte å trøste.

— Det er umulig å forstå slik vold. De som mistet sine liv hadde ikke gjort noe for å fortjene det. De var uskyldige ofre. Dette er en trist dag for hele landet, sa Bush

Alene

På en pressekonferanse tidligere på dagen opplyste politiet at Cho ble funnet død sammen med flere av sine ofre i et av klasserommene. Han ble funnet med to våpen ved siden av seg, og tekniske undersøkelser viser at det ene våpenet ble brukt i begge skyteepisodene, mens det andre bare ble brukt inne i Norris Hall, der de fleste ofrene ble skutt.

Politiet er sikre på at Cho var alene om ugjerningen

— Vi har ingen beviser for at andre enn den identifiserte gjerningsmannen er involvert, sa Steven Flaherty, sjefen for delstatspolitiet i Virginia. Han fortalte videre at ofre ble funnet i minst fire klasserom inne i Norris Hall. Politiet opplyser at det virker som om gjerningsmannen brukte kjettinger til å sperre dørene og hindre folk i å rømme.

15 personer er innlagt på sykehus med skader. Noen har skuddskader, mens andre behandles for skader de fikk etter å ha hoppet ut av vinduene i Norris Hall. Tilstanden til flere av de skadde er alvorlig, men ikke livstruende.

— Mannen var brutal. Alle ofrene var minst tre skuddskader hver, sier lege Joseph Cacioppo, som behandlet flere av de sårede.

Sinte studenter

Mange studenter er sinte og oppgitte over at universitetsledelsen ikke advarte om den første skyteepisoden før to timer etter at den fant sted, og da kom advarselen via e-post.

— Vi visste at det var en skyteepisode, men vi trodde det var konsentrert til ett sted, forklarte universitetsdirektør Steger på tirsdagens pressekonferanse. Han forsvarte universitetspolitiets beslutning, og avviste kritikken om manglende sikkerhetsforanstaltninger etter skytingen i West Ambler Hall.

— Politiet jobbet svært profesjonelt og håndterte situasjonen så godt de kunne, sa han.

Melding om den første skytingen inne i internatbygningen kom klokken 07.15 mandag morgen lokal tid. To timer senere hørtes en rekke skudd fra undervisningsbygningen Norris Hall.

32 DØDE: Bærer ut døde og skadde etter USAs verste skytedrama
Alan Kim
Scanpix
REUTERS