Opptøyene startet like etter at valglokalene åpnet mandag morgen. Tre andre personer ble såret i sammenstøtene da de havnet i kryssild mellom tilhengere og motstandere av regjeringspartiet Nasjonaldemokratene.

Islamistbevegelsen Det muslimske brorskap utfordrer den sittende regjeringen ved valget til ny nasjonalforsamling i Egypt. Men egypterne strømmet ikke til urnene for å støtte noen av partene.

Frammøtet var heller lavt da stemmegivningen ved valget på nytt førstekammer eller «overhus» ble innledet mandag. Enkelte valgkretser i hovedstaden Kairo meldte om færre velgere enn det var kandidater på listene, skrev nyhetsbyrået DPA.

Til sammen 19 politikere fra Det muslimske brorskap stilte til valg, formelt som uavhengige kandidater. Brorskapet er Egypts største islamistiske organisasjon, det har vært forbudt siden 1954, men skaffer seg innpass ved å la sine folk opptre som uavhengige.

Sikkerhetstiltakene mandag var så omfattende at velgerne enkelte steder ikke slapp inn i stemmelokalene.

– Det er visst ikke noe valg i dag Vi får ikke komme inn og jeg forstår ikke hva som foregår, sa den 23 år gamle regnskapsmedarbeideren Alya Lufti.

President Hosni Mubaraks parti Nasjonaldemokratene sliter med indre splittelse så vel som utfordringen fra Det muslimske brorskap. I enkelte valgkretser har opptil fire politikere fra Nasjonaldemokratene kjempet om ett enkelt mandat.

STR