En gammel avkjøringsrampe fra motorveibrua rett nord for Limfjordstunnelen på motorveien E45 ved Ålborg nord på Jylland var under riving og skulle erstattes med en ny. Det var under byggingen av denne nye rampen at det plutselig gikk galt.

Den omkomne var ifølge politiet i Ålborg en 55 år gammel arbeidsformann, som sto rett under bruseksjonen da den falt sammen. Tre andre personer fikk moderate skader, to fikk lettere skader og to småskader som ble behandlet på stedet.

Bosatt i Ålborg

En av de skadde var en nordmann bosatt i Ålborg. Limfjorden deler den norddanske byen i to. Brua over og tunnelen under fjorden er tett trafikkerte. Ti ambulanser og andre redningsbiler ble straks sendt til stedet etter ulykken.

– Akkurat nå er det helt umulig å få oversikt her, sa Evan Nielsen i Ålborg-politiet til mediefolk en halvtimes tid etter kollapsen. Trafikken som vanligvis går på motorveien, ble dirigert mellom bygatene mens redningsarbeidet pågikk.

Planker og annet bygningsmateriale lå strødd ut over området der rampen raste sammen. Ifølge Internetavisen Jyllands-Postens medarbeider på stedet ville det ta lang tid å få ryddet opp etter ulykken.

Nordmann til sykehus Pressetalskvinne Anne Lene Dale Sandsten i Utenriksdepartementet bekrefter at en nordmann er innlagt ved sykehuset, men skadene skal ikke være alvorlige.

– Vi har fått melding om at en nordmann, bosatt i Danmark, er skadd, sier Sandsten til NTB.

Ifølge den danske rikskringkastingen DR kunne det ikke utelukkes at flere skadde lå begravd i restene av den nye avkjøringsrampen.

– Jeg har hatt en kort prat med vår anleggsdirektør om hvorfor brua styrtet sammen. Noe må jo ha sviktet, men det er vanskelig å si hva, sa administrerende direktør Hans Oluf Krog i entreprenørselskapet Colas Danmark AS til DR Nordjylland.

En betongkanon var i ferd med å fylle betong i den nye rampeseksjonen, da ulykken skjedde, men det er uklart om påfyllingen hadde noe med kollapsen å gjøre. Betongkanoner er maskiner som sender ferskblandet betong fra blandested til byggested med trykkluft.