30 prosent av de 1.000 jentene mellom 13 og 18 som ble intervjuet til undersøkelsen "The Net Effect: Girls and New Media" har fått seksuelle henvendelser i pratekanaler på nettet.

Jentene rapporterer både om at menn sender dem nakenbilder, at de spør om intime detaljer og at de ber om nettsex.

Av de jentene som fortalte om sex-sjikanen sier kun syv prosent at de har fortalt foreldrene sine om hendelsene. 30 prosent sier de ikke har fortalt om sjikanen til noen, og 21 prosent opplyser at de ikke synes det er verdt å bråke om, siden "det skjer hele tiden".

— Jentene er redde for å bli fratatt nettilkoblingen dersom de forteller foreldrene om hva som skjer på pratekanalene, sier Whitney Roban, forskningsleder for studien. Likevel hevder 80 prosent at de spurte at de føler seg trygg i pratekanalene. Det stopper dem heller ikke fra å samtale med gutter på nettet.

— Bortimot samtlige av de spurte sier at de føler seg langt mer komfortabel med å snakke med gutter på nettet enn ansikt til ansikt, heter det i studien.

Undersøkelsen er den tredje i en serie om jenter og teknologi utført av de amerikanske jentespeiderne. Målet med undersøkelsen er å vise at jentespeiderne er en autoritet på temaer som opptar unge jenter, melder Reuters.

(ORIGO)