Rapporten som er sendt ut av de føderale helsemyndighetene, er den første som undersøker hvor vanlig kjønnssykdommer er blant unge amerikanske jenter.

Den tyder på at anslagsvis 3,2 millioner tenåringsjenter mellom 14 og 19 år er smittet.

— Sjokkerende funn

Flere eksperter sier at funnene er sjokkerende og at de viser at dagens politikk med å preke seksuell avholdenhet framfor å gi ungdommen seksualundervisning bærer galt av sted.

— Studien viser at den nasjonale politikken med å promotere programmer for seksuell avholdenhet, til en pris av 1,5 milliarder dollar, er en fiasko. Tenåringsjentene betaler prisen, sier Cecile Richards i Planned Parenthood.

Lignende anklager kom i fjor da myndighetene kunngjorde at antall tenåringsfødsler hadde økt fra 2005 til 2006, for første gang på 15 år.

HPV-viruset vanligst

Den vanligste sykdommen er HPV-viruset som 18,3 prosent av jentene har. Dernest følger klamydia, trikomonasinfeksjon og herpes. 15 prosent av jentene hadde mer enn en sykdom.

Halvparten av jentene som ble spurt, sier de har hatt sex, og av dem var 40 prosent smittet.

Verst ute er de afro-amerikanske jentene. 48 prosent av dem var smittet med en kjønnssykdom.

Legene sier at studien viser at det er nødvendig mer hyppigere undersøkelser, siden mange kjønnssykdommer kan føre til ufruktbarhet og kreft hos kvinner.